Opleiding tot kindercoach

 

Mijn naam is Anita Kraayenvanger. Samen met mijn partner woon ik in het prachtige buitengebied (’t Westerflier) bij Markelo.


 

 


Ik ben werkzaam in het primair onderwijs. In mijn werk zie ik de laatste jaren veranderingen qua spelgedrag en de zorg voor kinderen. Dit vraagt van mij kennis, kunde, vaardigheden en persoonlijke veranderingen. Hiervoor ben ik op zoek gegaan naar nieuwe inzichten en theorieën. Dit heeft mij doen besluiten de hbo-master Special Education Needs: Specialist Spel te gaan volgen. Spel is de motorMijn verwachtingen t.a.v. de opleiding zijn hoog geweest en terugkijkend hierop kan ik zeggen dat de verwachtingen uit zijn gekomen. Zo breed denkend, kijken en ervaren op hoog niveau heeft mij voldoening gebracht en mijn professionaliteit is hierdoor vergroot. Spel is immers de motor voor de ontwikkeling. Als kindercoach ga ik me op het spel van het kind anticiperen als blokkades en zorgvragen zich voordoen. Kinderen vragen om aanreikingen, suggesties en ideeën om zich te kunnen ontwikkelen in spel.

Voor vijf jaar terug heb ik de overstap gemaakt naar basisschool Oostenwind in Raalte. Basisschool Oostenwind werkt volgens een vernieuwend onderwijsconcept voor kinderen van de 21e eeuw. De ontwikkeling van het kind staat centraal. Vanuit observatie en communicatie samen met het kind de volgende stap binnen het leerproces zetten. Leerlijnen en doelen van het basisonderwijs vormen het uitgangspunt. Geleerde kennis en vaardigheden presenteren in een portfolio. We leren op basisschool Oostenwind voor de maatschappij van morgen. Door het werken met kernconcepten worden door de kinderen vanuit verwondering, ervaring en daarna begrip inzichten verworven over hoe de wereld om hen heen in elkaar zit en hoe alles met elkaar te maken heeft. Basisschool Oostenwind is een waardengestuurde school; een positieve benadering, directe feedback, hoog normbesef. Ouders en school als educatieve partners vanuit gemeenschappelijk belang.

In augustus 2014 ben ik de opleiding tot kindercoach gestart, omdat ik merkte dat steeds meer kinderen, jongeren en ouders vast kunnen lopen in (hun) ontwikkeling of bij de opvoeding. Ik wil meer kunnen bieden. Ik ga spelenderwijs met kinderen, jongeren en volwassenen aan de slag, oplossingsgericht in een kort tijdsbestek. Sinds januari 2015 ben ik gecertificeerd kindercoach. Ik merkte aan mezelf dat ik nog meer de verdieping zocht. Daarom ben ik in januari 2015 meteen weer gestart met de Masteropleiding Kindercoaching. Op 18 december 2015 heb ik hiervoor mijn MASTER diploma behaald.

Neem gerust contact met mij op. We kunnen samen uw kind verder helpen.