“Spitten in het geboorteverhaal van je kind en/of dat van jezelf”

Dat de geboorte van je kind een grote impact heeft is waarschijnlijk geen nieuws. Een grote impact op jou, als ouder, want je wordt in één keer (nog een keer) papa of mama. Je leven verandert, je voelt je verantwoordelijker dan ooit, slaapt vaak minder, moet rekening houden met je gezin, gaat misschien minder werken, kortom; het heeft een impact die je vooraf misschien niet hebt voorzien.

Maar heb je je al eens verplaatst in jouw (pasgeboren) kind? Hoe zal het voor hem of haar zijn geweest? Wist jij dat de geboorte en vooral ook de periode in de baarmoeder (en zelfs nog daarvoor) grote invloed heeft op hoe je kind zich ontwikkelt? Dat deze periode bepalend kan zijn hoe hij/zij tegenslagen in zijn leven aanpakt en ervaart? Dat deze periode bepalend kan zijn voor de mate waarin en manier waarop hij relaties aangaat?

Iedereen is ooit geboren en dus iedereen heeft tijdens de zwangerschap en tijdens de geboorte dingen doorgemaakt, die je nu maken zoals je bent. Klinkt dit zweverig? Nee, juist bere-interessant! Je komt meer te weten over hoe kinderen in elkaar zitten. Waarom ze doen wat ze doen.

Patronen die kinderen laten zien, bepaald gedrag waar je kind “last” van heeft, bijna altijd zijn het dingen die te maken hebben met de start van het leven van je kind. Een kind wat met een keizersnede geboren is, een kind die ontzettend snel geboren is, of een kind wat geholpen werd met een vacuümpomp of tang. Je kan je misschien wel indenken dat dat allemaal situaties zijn, die hun indruk om die kleine baby hebben achtergelaten.

In kindercoachpraktijk “de Goastok” werk ik met de kaartenset: “Je geboorte in kaart”. Samen met jou kijk ik naar het verhaal van de zwangerschap en geboorte van jou of jouw kind. We kijken naar wat er is gebeurd in deze periode. Wat heb je ervaren als moeder en wat heeft daardoor jouw kind ook ervaren? We kijken naar de mate waarin je kind zich geliefd en veilig heeft gevoeld. We kijken naar het hele verhaal en waar dingen misschien anders zijn gelopen dan je had gewild of gewenst. We kijken waar en hoe we deze informatie kunnen gebruiken om er sterker uit te komen. Op welke manier zorgt deze periode voor belemmeringen in je functioneren en hoe kunnen we daaraan werken. Soms is begrip voor jouw unieke geboorteverhaal als voldoende, soms kunnen oefeningen je helpen en soms is er meer nodig. Iedereen wordt geboren op zijn eigen unieke manier, net als ieder mens uniek is.

“How we begin, is who we became”

  • Vind jij het moeilijk om voor je mening uit te komen?
  • Heb jij het gevoel dat je altijd alles alleen moet doen?
  • Heb jij het gevoel dat er iets tussen jou en je moeder/kind in staat?
  • Heeft jouw kind moeite met afscheid nemen? Iedere keer weer?
  • Speelt het thema dood een belangrijke rol in je leven?

Herken jij jezelf of je kind in één of meer van bovenstaande zinnen? Of ben je nieuwsgierig naar de invloed die de zwangerschap en geboorte heeft op jou of jouw kind? Neem dan contact op met Anita Kraayenvanger van Kindercoachpraktijk “de Goastok” en we plannen een afspraak voor een gesprek “Geboorte in Kaart” in.

Dit is écht terug naar de basis!

De kosten voor een “Geboorte in Kaart” zijn €140,00 incl. BTW. Hiervoor krijg je van Anita Kraayenvanger een vragenlijst vooraf aan de afspraak, een 2 – 3 uur durende afspraak waarin we jouw geboorteverhaal in kaart gaan brengen en een door Anita Kraayenvanger geschreven terugkoppeling met tips en adviezen. Binnen één week na de terugkoppeling neem ik nog een keer contact met je op hoe het met je gaat en of er nog iets nodig is.

Gedrag is altijd logisch!